Skriva och vandra på
Jäverön

Skriva och vandra på sköna Jäverön i Värmland

Kom med på en kreativ weekend i vackert levande kulturlandskap!

Båda dagarna innehåller såväl skrivande som enklare vandringar. Vår vandringsledare tar oss i lugnt tempo fram på ön. Längs vägen hittar vi inspiration på lämpliga platser, där vi stannar och tar fram skrivblocket.


Du får inspirerande kom-igång- övningar och skrivuppgifter. Medan fötterna tar oss framåt processas skrividéer i sin egen takt och därför vandrar vi ofta i tystnad.
På fredags- och lördagskvällen ges tillfälle till samtal och läsningar vid brasan.

När du reser hem har du med dig utkast och uppslag och ökad lust för både skrivande och vandrande. Samt en rejäl dos frisk luft!

Kersti Björkman, erfaren och uppskattad skrivpedagog leder oss i inspirerande skrivövningar. Inga förberedelser eller förkunskaper krävs. Endast ett öppet sinne, bra skor samt papper och penna!

Maths Wensmark och Anna-Lena Sundin är våra värdar vid Magasinet Jäverön och leder oss på vandringarna på Jäverön. Magasinet Jäverön bjuder på fika och lunch, med möjlighet till övernattning för den som önskar. 


Presentation av kursledare och arrangör

Kersti Björkman har lett uppskattade skrivarkurser i över 20 år. ”Skriv och vandra” har hon tidigare gjort såväl på Kreta som i Vålådalen, det har snabbt blivit ett populärt koncept. Hon ger även kurser som Skriva för scenen, Skriv ditt liv, Ordlust (kreativt skrivande) och är verksam som coach inom muntligt berättande.  www.kerstibjorkman.se

Maths Wensmark är leg. psykolog och psykoterapeut och driver tillsammans med Anna-Lena Sundin, Magasinet Jäverön för olika evenemang bl. a arrangeras yoga och vandring i samarbete med Yogaskolan i Karlstad. Magasinet byggdes 1872 och har renoverats varsamt för att kunna inrymma möjligheter till olika aktiviteter inom området hälsa, välbefinnande och personlig utveckling.

I Magasinet Jäverön finns utrymme för både skapande och kreativa möten. På Jäverön kan du även njuta av vackra vandringsleder där klippor och sandstränder möter ett varierat skogslandskap som bryter av med ett småskaligt jordbruk med hagar och naturbetesmarker.


Anmälan och praktisk information


Kursdagar: fredag 2 september kl 17:00 till söndag 4 september kl. 13:30.
Ankomst till Jäverön med färja kl. 16.40 på fredagen och återfärd till fastlandet kl. 13.30 på söndagen. Möjlighet till övernattning finns för den som så önskar i rum med två-tre sängar. Det finns dagliga färjeturer under helgen lördag och söndag morgon kl 8:40 och hemfärd lördag kl 16:50 för de som inte önskar övernatta. Vi möter dig vid färjeläget. Magasinet bjuder på fika och lunch. För den som vill övernatta bjuds även på middag på fredag och lördag kväll samt frukost lördag och söndag morgon.


Pris: Kursavgift 2500 kr, tillkommer 500 kr för kost och logi per natt vid övernattning i flerbäddsrum (två sängar). 

Anmälan görs via vår hemsida kontakt@mwpsykologpraktik.se max 8 platser och det är först till kvarn som gäller. 

Har du frågor går det bra att maila till maths.wensmark@mwpsykologpraktik.se


Välkommen med din anmälan!


Detta event börjar den 02/09-2022

Intresseanmälan