Skriva och vandra på
Jäverön

Skriva och vandra 4-5 september 2021 på sköna Jäverön i Värmland


Kom med på en kreativ weekend i vackert levande kulturlandskap!

Båda dagarna innehåller såväl skrivande som enklare vandringar. Vår vandringsledare tar oss i lugnt tempo fram på ön. Längs vägen hittar vi inspiration på lämpliga platser, där vi stannar och tar fram skrivblocket.


Du får inspirerande kom-igång- övningar och skrivuppgifter. Medan fötterna tar oss framåt processas skrividéer i sin egen takt och därför vandrar vi ofta i tystnad.
På lördagskvällen ges tillfälle till samtal och läsningar vid brasan.


När du reser hem har du med dig utkast och uppslag och ökad lust för både skrivande och vandrande. Samt en rejäl dos frisk luft!


Kersti Björkman, erfaren och uppskattad skrivpedagog leder oss i inspirerande skrivövningar. Inga förberedelser eller förkunskaper krävs. Endast ett öppet sinne, bra skor samt papper och penna!


Maths Wensmark och Anna-Lena Sundin är våra värdar vid Magasinet Jäverön och leder oss på vandringarna på Jäverön. Magasinet Jäverön bjuder på fika och lunch, med möjlighet till övernattning för den som önskar. Vi kommer att följa de rekommendationer som gäller från myndigheterna utifrån pandemin efter sommaren.


Presentation av kursledare och arrangör

Kersti Björkman har lett uppskattade skrivarkurser i över 20 år. ”Skriv och vandra” har hon tidigare gjort såväl på Kreta som i Vålådalen, det har snabbt blivit ett populärt koncept. Hon ger även kurser som Skriva för scenen, Skriv ditt liv, Ordlust (kreativt skrivande) och är verksam som coach inom muntligt berättande.  www.kerstibjorkman.se


Maths Wensmark är leg. psykolog och psykoterapeut och driver tillsammans med Anna-Lena Sundin, Magasinet Jäverön för olika evenemang bl. a arrangeras yoga och vandring i samarbete med Yogaskolan i Karlstad. Magasinet byggdes 1872 och har renoverats varsamt för att kunna inrymma möjligheter till olika aktiviteter inom området hälsa, välbefinnande och personlig utveckling.


I Magasinet Jäverön finns utrymme för både skapande och kreativa möten. På Jäverön kan du även njuta av vackra vandringsleder där klippor och sandstränder möter ett varierat skogslandskap som bryter av med ett småskaligt jordbruk med hagar och naturbetesmarker.


Anmälan och praktisk information


Kursdagar: lördag och söndag 4-5 september kl. 09.00-16.30.
Ankomst till Jäverön med färja kl. 08.40 och återfärd till fastlandet kl. 16.50. Vi möter dig vid färjeläget. Möjlighet till övernattning finns för den som så önskar i rum med två-tre sängar. Magasinet bjuder på fika och lunch. För den som vill övernatta bjuds även på middag på lördag kväll och frukost på söndag.


Pris: Kursavgift 2500 kr, tillkommer 500 kr för kost och logi vid övernattning i flerbäddsrum (två sängar), totalt pris blir då 3000 kr.


Anmälan görs via vår hemsida kontakt@mwpsykologpraktik.se max 8 platser och det är först till kvarn som gäller. I händelse av att arrangemanget behöver ställas in pga. rekommendationer utifrån pandemin eller om du blir sjuk återbetalas kursavgiften.


Har du frågor går det bra att maila till maths.wensmark@mwpsykologpraktik.se


Välkommen med din anmälan!


Detta event börjar den 04/09-2021

Intresseanmälan